Menu

Zwemles

Zwemles kalender

ZWEMLESKALENDER 2018 - 2019
Druk op bovenstaande link voor ons zwemles rooster.
Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl.

Bekijk de video "Ik ga voor mijn zwemdiploma"

In Sportaccommodatie 't Timpke wordt volop aandacht besteed aan zwemles. Wij leiden op voor het Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemdiploma's en hebben als 5e zwembad in Gelderland hiervoor de licentie behaald op 18 juni 2015.

Op deze pagina vindt u:

Zwemlesaanbod en de eisen (klik op uw keuze voor de eisen):

Geen drijfmiddelen

In 't Timpke wordt zwemles voor A gegeven zonder drijfmiddelen! Geen kurkjes geen armbandjes. Wij hebben de filosofie dat kinderen moeten voelen wat ze doen en wat daar de reactie op is. Onze leerlingen gaan ook al vanaf de eerste of tweede les naar het diepe bad. Daar kunnen ze direct al ervaren hoe je reageert op diep water. Ze zullen die ervaringen bij zich dragen in het dagelijks leven en hun voordeel daar mee doen.

OPGEVEN VOOR ZWEMLES:

Om uw kind op te geven voor zwemles moet hij of zij aan een paar voorwaarden voldoen.

De minimale leeftijd voor het starten van zwemles is vier en een half jaar. Het opgeven mag en kan al veel eerder geschieden (vanaf 2 jaar).

De grootte van een groep leerlingen voor diploma A is maximaal 12. De grootte van de groepen voor diploma B en hoger is tussen de 15 en de 18 leerlingen.

De kinderen komen bij een zwemonderwijzer in de groep waaraan uw kind is toegewezen in een oproep die u van ons een aantal weken voor de start van de zwemles ontvangt. De leerlingen houden dezelfde zwemonderwijzer t/m diploma B. In enkele gevallen wijken wij daar vanaf. Wanneer uw kind niet goed meekomt in de groep, of juist sneller leert dan de andere kinderen zullen wij in overleg met de ouder(s) uw kind overplaatsen naar een andere groep. Dit is ook het geval wanneer uw kind niet kan "aarden" in een groep, bijv. wanneer er geen klik is met de zwemonderwijzer of zich niet prettig voelt bij (sommige) andere kinderen.

Gemiddeld duurt een zwemles voor A en B samen is ongeveer 14 maanden.

Kledingeisen:(klik op uw keuze voor de eisen)

Zeehond

Dolfijn

Octopus

Haai

Diploma A

Diploma B

Diploma C

PRETTIG OM TE WETEN!

Spetterles

  Deze les is speciaal voor kinderen die tijdens onze ouder en kind lessen hun guppy 1 2 & 3 hebben gehaald. Als ze 4 jaar worden moeten ze naar school en kunnen ze niet meer komen bij de ouder en kind lessen, maar ze zijn nog te jong om aan de gewone zwemlessen mee te doen. 
Deze spetterles is speciaal geschikt voor kinderen van 4 tot 4.5 jaar oud.
De les wordt 1x per week gegeven en duurt 30 min., deze les volgen de kinderen bij een van onze onderwijzers en dus zonder hun ouders.
Na dit halve jaar gaan we kijken wat het zwem niveau is van de kinderen en kunnen ze instromen in de gewone zwemles.
Heeft uw zoon of dochter geen ouder en kind zwemmen gedaan of geen guppy diploma`s maar toch erg vrij; dan mogen ze komen voorzwemmen om te kijken of ze het niveau van de spetterles aan kunnen.  

Geschreven door Decorsign op zaterdag september 30, 2017

Permalink -

« Contact - Schoolzwemmen »