Menu

Zwemles

Zwemles in 't Timpke; veilig en vertrouwd

Praktische informatie: ZWEMLESKALENDER 2019 - 2020: Start zwemlessen, data kijklessen, diplomazwemmen en vakanties staan hierop. 

Zwemles in 't Timpke: jouw kind centraal 

In Sportaccommodatie 't Timpke wordt heel veel aandacht besteed aan zwemles. Het kind én plezier in zwemles staat hierin centraal. De zwemonderwijzers vinden het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt veilig en vertrouwd zwemonderwijs te kunnen volgen. 
Het zwemonderwijs team bestaat uit volledig diplomeerde enthousiaste zwemonderwijzers. Zeer regelmatig vindt er overleg plaats en wordt er veel aandacht besteed aan de ontwikkelingen op zwemonderwijsgebied. 

Op deze pagina kun je de inhoudelijke informatie vinden over het zwemonderwijs. 
Wil je meer weten over de verschillende zwemlestijden? Klik dan hier

Zwemlesaanbod en de eisen (klik op uw keuze voor de eisen):

In 't Timpke wordt zwemles voor A gegeven in principe zonder drijfmiddelen. Wij hebben de filosofie dat kinderen moeten voelen wat ze doen en wat daar de reactie op is. Onze leerlingen gaan ook al vanaf de eerste of tweede les naar het diepe bad. Natuurlijk samen met de zwemonderwijzer. Vertrouwen is de basis voor het leerproces. Op deze manier leren de kinderen wat het diepe water met hen doet en hoe ze daar al heel snel op kunnen reageren. Deze "survival techniek" biedt de leerlingen vanaf de eerste momenten zwemonderwijs al tools om te overleven in diep water. 

OPGEVEN VOOR ZWEMLES:

Dat is handig; zodra je je kind hebt opgegeven voor zwemles in 't Timpke, mag hij of zij al gratis komen "oefenen".
Het opgeven kan al vanaf 3 jaar. Vanaf 4,5 jaar starten we met de zwemles. Dit hoeft niet, je kunt ook wachten tot dat je kind 5 jaar of ouder is. Vaak geeft het starten van de zwemlessen best veel onrust en is het voor sommige kinderen beter om te wachten tot dat zij in groep 2 van de basisschool zitten. 

De grootte van een groep leerlingen voor diploma A is maximaal 12.
Voor de 2 x per week zwemlesgroep (woensdag & zaterdag) geldt een maximale groepsgrootte van 8 leerlingen!
De grootte van de groepen voor diploma B en C kan liggen tussen de 15 en de 18 leerlingen. 

De kinderen komen bij een zwemonderwijzer in de groep waaraan uw kind is toegewezen in een oproep die u van ons een aantal weken voor de start van de zwemles ontvangt. De leerlingen houden in principe dezelfde zwemonderwijzer tijdens het hele diploma A traject. In enkele gevallen wijken wij daar vanaf. Wanneer uw kind niet goed meekomt in de groep, of juist sneller leert dan de andere kinderen zullen wij in overleg met de ouder(s) uw kind overplaatsen naar een andere groep. Dit is ook het geval wanneer uw kind niet kan "aarden" in een groep, bijv. wanneer er geen klik is met de zwemonderwijzer of zich niet prettig voelt bij (sommige) andere kinderen.

Gemiddeld duurt een zwemles voor A 40 klokuren. Voor diploma B staat ongeveer 8 klokuren en voor het diploma C 16 klokuren. Bij het behalen van het diploma C is je kind een échte vriend van het water. 

't Timpke heeft het diploma A onderverdeeld in vijf verschillende fases. Na afloop van elke fase krijgen de kinderen een echt certificaat als beloning voor het harde werken.
Tijdens de eerste zwemles neemt je kind een t-shirt mee met zijn eigen naam erop. Dit is alvast om gevoel te krijgen van het zwemmen in water met kleding aan. Voor elke fase hebben we verschillende kledingeisen: 

Zeehond

Dolfijn

Octopus

Haai

Diploma A

Diploma B

Diploma C

PRETTIG OM TE WETEN!

Spetterles; zwemles voor kinderen van 4 jaar voortraject voor de echte zwemlessen

De spetterles is speciaal geschikt voor kinderen van 4 tot 4,5 jaar oud. Als ze 4 jaar worden moeten ze naar school en kunnen ze niet meer komen bij de ouder en kind lessen, maar ze zijn nog te jong om aan de gewone zwemlessen mee te doen. Vanaf september 2019 wordt de spetterles op vrijdag 13.30-14.00 uur gegeven. 
De les wordt 1x per week gegeven en duurt 30 min., deze les volgen de kinderen bij een van onze onderwijzers en dus zonder hun ouders.
Na dit halve jaar gaan we kijken wat het zwem niveau is van de kinderen en kunnen ze instromen in de gewone zwemles.
Heeft uw zoon of dochter geen ouder en kind zwemmen gedaan of geen guppy diploma`s maar toch erg vrij; dan mogen ze komen voorzwemmen om te kijken of ze het niveau van de spetterles aan kunnen.  

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl.

Bekijk de video "Ik ga voor mijn zwemdiploma"

Geschreven door Decorsign op zaterdag september 30, 2017

Permalink -

« Contact - Schoolzwemmen »