Menu

Zwemles

REGELS OMTRENT CORONA
Zwemlessen

Algemene maatregelen bezoekers zwemles
- Kom niet eerder dan 5 min van te voren naar het zwembad.
- Meld je bij de receptie en kleed de kinderen om in de aangewezen kleedruimte
- Kleedkamers zijn open
- De kinderen worden uit de kleedkamer gehaald door de juf, dit is de overdracht van ouders/ verzorgers naar juf.
- De ouders/verzorgers wachten buiten
- 5 min voordat de zwemles is afgelopen gaan de deuren weer open
- douchen mag
- De kinderen worden terug gebracht in de kleedkamer, dit is de overdracht van juf naar ouders/ verzorgers

Diploma zwemmen

Ook mogen de ouders bij het diploma zwemmen weer aanwezig zijn!!
Wij staan hier 2 volwassen begeleiders toe tijdens het diploma zwemmen.
 (kinderen en dus ook onder de 13jaar zijn NIET toegestaan)
Hoe gaan we dit doen?
Bij binnenkomst mag 1 begeleider doorlopen en alvast op een stoel plaatsnemen die in de zwemzaal klaar staan. De andere begeleider mag mee de kleedkamer in en loopt nadat de juf de kinderen heeft opgehaald samen met de kinderen mee naar het zwembad en neemt daarna plaats op de stoel.
De ouders mogen nog niet in het water gegooid worden.

Kijk les

We mogen weer kijklessen organiseren!!
Hoe gaan we dit doen?
- We hanteren nog steeds 1 ouder per kind
(kinderen en dus ook onder de 13jaar zijn nog NIET toegestaan)
- Je blijft 1.5 m afstand houden van elkaar
De zwemonderwijzer haalt eerst de kinderen op uit de kleedkamer zodat deze veilig en rustig naar binnen kunnen gaan om te douchen  en plaats te nemen, zo blijft het voor ons overzichtelijk.
Na 5 minuten mogen de ouders vanuit de kleedkamer dezelfde route volgen naar de zwemzaal.
Hier mogen de ouders plaats nemen op de stoelen die klaar staan.
De kijk les duurt ongeveer tussen de 15 en 25 minuten, in deze tijd willen wij laten zien wat ze allemaal al kunnen. Daarna geven we jullie de gelegenheid om korte vragen te stellen, mocht je wat willen bespreken dan kun je een terug bel briefje invullen zodat de zwemjuf je op een rustig moment terug belt. Natuurlijk kun je ook een mailtje sturen naar zwemles@timpke.nl
Hierna lessen wij nog even verder zonder afleiding en brengen de kinderen weer terug in de kleedkamer waar u rustig mag wachten.

Klik hier voor de zwemleskalender 2020-2021 

Zwemles in `t Timpke; nog steeds veilig en vertrouwd

Zwemles in 't Timpke: jouw kind centraal!

Op een veilige, prettige, ontspannen en speelse manier bezig zijn in het water. Dat is ons motto!
Het team bestaat uit volledig gediplomeerde enthousiaste zwemonderwijzers. We hechten er veel waarde aan dat ieder in eigen tempo kan leren zwemmen en dat we veel speelse vormen gebruiken. Al onze zwemactiviteiten zijn daarop ingericht.

We werken met 5 fases tot we bij zwemdiploma A zijn. Iedere fase heeft een eigen opbouw en aandachtpunten.
Centraal staan in alle fases de 8 basis elementen:
1. te water gaan
2. onder water gaan
3. drijven
4. watertrappen
5. draaien
6. survival
7. ademhaling
8. voortbewegen

Op deze pagina kun je de inhoudelijke informatie vinden over het zwemonderwijs. 
Het zwemlesaanbod met de eisen
Opgeven voor zwemles
Kledingeisen
Prettig om te weten

Zwemlesaanbod en de eisen:

- Spetterles
Spetterles in voor kinderen van 4 tot 4;5 jaar als goede en leuke voorbereiding op de eerste zwemles.
Stap voor stap laten we de kind aan water wennen. In een klein bad leren drijven, springen en zich veilig leren bewegen. Zo is de eerste zwemles straks een stuk minder spannend. Een half uur lang kunnen ze lekker bewegen, plezier maken en hun energie kwijt! Spetterles wordt op vrijdag middag van 13.45 - 14.15 uur gegeven. Als uw kind 4;5 is gaan we bekijken wat het zwemniveau is en of ze kunnen instromen in de gewone lesgroep, op het niveau wat bij het kind past.
Heeft uw kind geen ouder en kind zwemmen gedaan of geen Guppy-certificaat heeft, maar wel vrij; dan mogen ze komen voorzwemmen om te bekijken of ze het niveau van de spetteles al aan kunnen.


- Diploma A t/m C van het Zwem-ABC:
In principe lessen wij zonder drijfmiddelen. Wij hebben de filosofie dat kinderen moeten voelen wat ze doen en wat daar de reactie op is. Ook maken de kinderen in de eerste of tweede les al kennis met het diepe bad. Vertrouwen is de basis voor het leerproces. Op die manier leren we de kinderen wat het diepe water met hen doet en hoe ze daar, al heel snel op kunnen reageren. Deze "survival techniek" biedt de kinderen vanaf de eerste momenten zwemonderwijs al tools om te overleven in diep water. Tijdens het traject naar hun zwemdiploma houden wij in het leerlingvolsysteem de voortgang van het kind bij. Deze kunt u op gewenst moment bekijken.

In het traject naar het A-diploma werken we met 5 fasen; Zeehond, Dolfijn, Octopus, Haai en Diploma-A. Wanneer uw kind aan de eisen voldoet van bepaalde fase krijgt hij/zij een 'Certificaat'! Zijn er nog wat onderdelen die nog wat beter geoefend kunnen worden, dan krijgt uw kind een 'dikke duim' De groepsgrootte voor Diploma-A is maximaal 10 kinderen. Ieder kind wordt als individu gevolgd, dus een groep gaat niet in zijn geheel over.

Voor het Zwemdiploma A leer je de vaardigheden te beheersen voor een zwembad zonder attracties, dus een overzichtelijke beperkte omgeving. Voor het Zwemdiploma B leer je vaardigheden te beheersen voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling, dus wat spannender en met meer uitdaging, maar met professionele toezicht. Pas bij het Zwemdiploma C leer je vaardigheden om op een veilige manier plezier te hebben en je te redden in open water, bijvoorbeeld in je woonomgeving of tijdens vakantie, zonder toezicht dus. Vaardigheden worden opgebouwd per zwemdiploma.
De Nationale Norm Zwemveiligheid wordt bereikt met het behalen van het Zwemdiploma C. Het complete Zwem-ABC is een paspoort voor een leven lang zwemplezier. Met de Nationale Norm Zwemveiligheid/Zwemdiploma C beheers je vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). De Zwemdiploma’s A en B zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC.

Klik op de linkjes hier onder om het filmpje te bekijken per fase en wat de bijbehoorende (kleding) eisen zijn voor elk certificaat/diploma-A.

Zeehond

Dolfijn

Octopus

Haai

Diploma A 

Klik op de linkjes hier onder om het filmpje te bekijken voor het B en C diploma met daarbij de bijbehorende (kleding) eisen;

Diploma B

Diploma C

Gemiddeld heeft een kind rond de 50 klokuren nodig om zijn/haar A-diploma te halen. Voor B en C-diploma staat gemiddeld tussen de 8 en 16 klokuren. Bij het behalen van het C- diploma is je kind een echte vriend van het water!

Opgeven voor zwemles:
Het opgeven voor zwemles kan vanaf 3jaar, we hebben de mogelijkheid om vanaf 4;5 jaar te starten met zwemles. Soms geeft het starten op de basisschool en kort daarna van de zwemlessen best veel onrust en is het voor sommige kinderen beter om te wachten totdat zij in groep2 zitten van de basisschool. Ons advies: "kijk naar je kind; is hij/zij er al aan toe?
Leuk om te weten: Op het moment dat uw kind is aangemeld voor zwemles, mag hij/zij al gratis komen spelen en zich voorbeiden in het ondiepe water tijdens het recreatief zwemmen (uiteraard wél onder begeleiding van een volwassene) 

Uw kind kan starten, en nu?

Huishoudelijke mededeling:
De ouders/begeleiders worden verzocht om tijdens de zwemles het “natte gedeelte” uitsluitend te betreden met blote voeten, badslippers of overschoenen. Overschoenen zijn verkrijgbaar in de automaat bij kleedkamer 4 (€ 0,50). Tijdens de les kun je plaats nemen in de kantine. Binnenkort kun je ook meekijken op het scherm in de kantine naar de zwemlessen in het diepe bad. 

Dan als laatste nog even dit:
In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemlesdiploma`s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid. Wij  hebben echter de licentie nationale zwemdiploma`s en worden elk jaar onafhankelijk getoest door de stichting Nationale Raad Zwemveilingheid (NRZ)  zo weet je als ouder zeker dat je de zwemlessen van het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en - veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

Dus kies bewust en ga voor zekerheid.
Kijk voor meer informatie en voor veelgestelde vragen van andere ouders op www.allesoverzwemles.nl

Nogmaals; Welkom en graag tot ziens in dit mooie zwembad!!

Geschreven door Decorsign op zaterdag september 30, 2017

Permalink -

« Contact - Schoolzwemmen »