Menu

Ouder en kind zwemmen

Om een filmpje te bekijken voor een impressie van een les, selecteer je een van de groepen

Wil je meteen weten op welke tijden jullie welkom zijn? Op deze tijden kun je met je baby, peuter of kleuter komen Ouder & Kind zwemmen.

Thumbnail       

       


Nederland is een waterland. Ook Borculo heeft een waterrijke omgeving en daarom is leren zwemmen / jezelf kunnen redden (survival zwemmen) belangrijk om daar op jonge leeftijd mee te starten.

Zwemmen op jonge leeftijd kan dienen als: 

Tijdens onze Ouder & Kind lessen leert je kind de mogelijkheden en de onmogelijkheden van het water te onderscheiden. Door een goed opgebouwd lesschema maakt je kind kennis met watervreugde en waterveiligheid. 


Hierbij spelen wij in op situaties in, op en onder water. Zoals deze kunnen voorkomen in de nabije omgeving van thuis; denk hierbij  aan het ligbad thuis, slootjes in de buurt, of op vakantievaarten, meren en plassen. 

Veel water is prachtig, maar voor jonge kinderen een gevaarlijke uitdaging. Daarom kunnen deze lessen bijdragen aan de survival techniek van je kind. Als dat dan ook nog op een leuke en afwisselende manier gebeurt, zal je kind altijd een vriend van het water blijven en dus in staat zijn zichzelf onder alle omstandigheden boven water te houden.

Het doel van Ouder & Kind Zwemmen

Het oogcontact tussen ouder en kind is van essentieel belang, vooral in het begin. Het is zo dat vooral bij kleine kinderen veel herhaald moet worden. Pas na verschillende herhalingen, die met regelmaat uitgevoerd dienen te worden, zal je kind dingen na doen. 

Dwing het kind niet, het vertrouwen is meteen weg en het zal lang duren voordat dit vertrouwen weer gewonnen is. 
De lessen worden op een ongedwomen manier gegeven. We starten de lessen altijd in het "peuterbadje" waarna we samen naar de diepere gedeeltes van het ondiepe bad gaan. 

Ouder & Kind zwemmen wordt al sinds het begin van de jaren negentig gegeven in ’t Timpke. Wekelijks brengen zo’n 75 kinderen met hun ouder(s) een bezoek aan het zwembad. Ook in de weekenden kun je terecht voor het Ouder & Kind zwemmen bij ons! 

Voordeel van Ouder & Kind zwemmen in 't Timpke:

Je hoeft je voor Ouder & Kindzwemmen niet vooraf op te geven. Je kunt "gewoon" langs komen in de leeftijdsgroep waarin je kind past. Even melden bij één van de docenten en klaar.

Kijk ook op deze pagina voor de tarieven van het Ouder & Kind zwemmen. 

Verschillende Thema's

Naast de leuke verzorgde lessen, wordt er ook nog met verschillende thema's gewerkt en extra activiteiten aangeboden:

 2019 - 2020 

20 sep Zwemmen met je eigen pop of knuffel

25 en 27 Okt survival

8 en 10 Nov met pyjama aan

6 en 8 Dec Guppy zwemmen

3 en 5 Jan nieuwjaarsduik 

21 Feb verkleed zwemmen / carnaval

28 Feb en 1 Maart onder water foto's/ fotograaf

13 en 15 Maart Guppy zwemmen

3 April diepe bad

22 en 24 Mei pyjama feestje

5 en 7 Juni survival 

19 en 21 Juni Guppy zwemmen

Voor de veiligheid van de kinderen is de begeleiding van één VOLWASSENE PER KIND een vereiste voor deelname.  

Geschreven door Decorsign op zaterdag december 9, 2017

Permalink -

« Verjaardagsfeestje - Aqua gym »