Menu

Ouder en kind

Ouder en kind zwemmen

Om een filmpje te bekijken, selecteer je een van de groepen

Thumbnail       

       


Borculo heeft een waterrijke omgeving en daarom zou zwemmen op jeugdige leeftijd al een noodzaak moeten zijn.

Zwemmen op jonge leeftijd kan o.a. dienen als: 


Op een plezierige wijze leert uw kind de mogelijkheden en de onmogelijkheden van het water te onderscheiden. Door een goed opgebouwd lesschema maakt uw kind kennis met watervreugde en waterveiligheid. 

Hierbij spelen wij in  op situaties in, op en onder water. Zoals deze kunnen voorkomen in de nabije omgeving van thuis; denk hierbij  aan het ligbad thuis, slootjes in de buurt, of op vakantievaarten, meren en plassen. 

Veel water is prachtig, maar voor jonge kinderen een gevaarlijke uitdaging. Daarom is het zaak dat uw kind jong de zwemkunst machtig is. Als dat dan ook nog op een leuke en afwisselende manier gebeurt, zal het kind altijd een vriend van het water blijven en dus in staat zijn zichzelf onder alle omstandigheden boven water te houden.

Het doel van Ouder & Kind Zwemmen

Het oogcontact tussen ouder en kind is van essentieel belang, vooral in het begin. Het is zo dat vooral bij kleine kinderen veel herhaald moet worden. Pas na verschillende herhalingen, die met regelmaat uitgevoerd dienen te worden, zal uw kind dingen na doen. 

Dwing het kind niet, het vertrouwen is meteen weg en het zal lang duren voordat dit vertrouwen weer gewonnen is. 
Blijf het kind stimuleren, veel knuffelen is daarom ook heel belangrijk. 

Ouder & Kind zwemmen wordt al sinds het begin van de jaren negentig gegeven in ’t Timpke. Wekelijks brengen zo’n 75 kinderen met hun ouder(s) een bezoek aan het zwembad. Met zulke aantallen kan je spreken van een goede belangstelling.

Wat kunnen wij u bieden?

Opgave:

U hoeft zich voor Ouder & Kindzwemmen niet vooraf op te geven. U kunt "gewoon" langs komen in de leeftijdsgroep waarin uw kind past. Even melden bij één van de begeleidsters en klaar.

 

Guppy zwemmen

Op onderstaande data gaan we guppy zwemmen voor certificaat 1 en 2
16 November 2018
1 Maart 2019
10 Mei 2019
12 juli 2019
Mocht uw zoon en of dochter 4 jaar worden zwemt u de laatste les voor de verjaardag af voor guppy3.  Opgave bij de receptie kosten hiervoor zijn €4,-

Voor de veiligheid van de kinderen is de begeleiding van één VOLWASSENE PER KIND een vereiste voor deelname.  

Geschreven door Decorsign op zaterdag december 9, 2017

Permalink -

« Recreatief zwemmen - Aqua gym »