Menu

Aquaspinning

Aqua spinning

Vanaf maandag 30 september 2019 wordt deze les gegeven van 14.00-14.45 uur. Voor info op de openingstijdenpagina van Aquaspinning. 

Aquaspinning is full pull spinning met extra weerstand van het water.
Deze vorm van sport is te vergelijken met het gewone spinning. Dat laatste geschiedt in de sportschool op een soort fiets met een zwaar vliegwiel waardoor je heel gemakkelijk kan versnellen en vertragen deze vorm van spinning wordt doorgaans gegeven in groepslessen op stimulerende muziek.

Dat gebeurt ook bij Aquaspinning, maar in het water kan je veel meer variëren met allerlei bewegingsvormen omdat de deelnemers optimaal gebruik kunnen maken van het drijfvermogen. Door de weerstand van het water is de training veel intensiever waardoor sneller een resultaat wordt bereikt. Door het trapmechanisme kan er zowel vooruit als achteruit getrapt worden op de aquabike. Ook worden er verschillende andere oefeningen gedaan tijdens het fietsen.

Aquaspinning is niet alleen aan te bevelen voor mensen die aan hun figuur willen werken, maar ook voor hen die willen afvallen, of na een blessure hun conditie weer op peil willen brengen. Voor ouderen is Aquaspinning eveneens een prima vorm van bewegen omdat het net als zwemmen nagenoeg blessurevrij is.

Gratis recreatiefzwemmen

Bent u in het bezit van een geldige maandkaart voor het Aquaspinnen? Dan mag u gratis recreatief zwemmen in 't Timpke.

Geschreven door Decorsign op zaterdag december 9, 2017

Permalink -

« Aquajogging - Sport & Spel 55+ »