• Over ons Team 't Timpke

Over ons

’t Timpke is in 1975 ontstaan uit een wens van de gemeente Borculo, waarin modernisering en minder afhankelijkheid van het buitenbad centraal stonden. Met aanmoediging van de bewoners kon in januari de stichting worden opgericht om hiermee de exploitatie van ’t Timpke uit te voeren. De naam dankt zijn eer aan het ‘weggedrukte’ hoekje tussen het viaduct en woonwagenkamp. In september 1975 kon het huidige bad feestelijk en geheel in stijl van het 600-jarige bestaan van de stad Borculo geopend worden.

 

In 1992 werd het bad uitgebreid. Het diepe bad werd omgeturnd naar een ondiep bad en het huidige 25 meter bad werd aangebouwd. De entree, kantine, kleedkamers en squashbanen zijn toen als uitbreiding aangebracht.

 

In 1995 heeft de stichting de exploitatie overgenomen van de te Riet Scholten hal. De sporthal was gevestigd aan de overzijde van de huidige accommodatie en was kenmerkend door de gebogen constructie. De hal verkeerde in slechte staat en was daarom genoodzaakt om gesloopt te worden.

In 2001 is daarmee de aanbouw van de huidige sporthal tot stand gekomen en werd het zwembad ’t Timpke omgedoopt tot sportaccomodatie ’t Timpke.

 

In de afgelopen jaren hebben er kleine verbouwingen plaatsgevonden die allen in het kader hebben gestaan van verduurzaming, veiligheid en milieu gerelateerde aanpassingen. Zo werd de luchtbehandeling flink aangepast, zonnepanelen geplaatst en kreeg de entree een nieuwe uitstraling, waarbij een traplift geplaatst werd voor mindervaliden.