Menu

Aquajogging

The Total body workout in diep Water

Aquajogging
Dat doen we met een wetbelt om.
Een wetbelt is een verstelbare gordel die gemaakt is van lichtgewicht materiaal met een groot drijfvermogen. 
Je blijft hierdoor als een dobber in het water staan zonder dat je voeten de bodem van het bad raken. Het hoofd blijft hierbij moeiteloos boven water. 
Vanuit die comfortabele positie -lekker hangend in het water kun je nu loopbewegingen gaan maken. 

Waar is aquajogging goed voor?

Gewichtloos

In het water lijkt het of we veel lichter zijn dan de weegschaal aangeeft.Je beweegt je daar door gemakkelijker en dit maakt het verblijf in het water zo bijzonder. Het grote voordeel van Aquajogging is dat gewrichten, spieren en pezen niet overbelast kunnen raken omdat je de grond niet raakt. Door het lopen in diep water kun je dus bijna nooit een blessure oplopen.

Oefeningen
Aquajogging is niet alleen maar lopen in het water. Er zijn talloze oefeningen die je kunt doen, waardoor je alle spiergroepen van armen benen en romp afzonderlijk kunt trainen. Zo worden je spieren versterkt en (een meevaller) je krijgt in het water GEEN spierpijn.

Op muziek
In 't Timpke wordt Aquajogging gegeven op muziek. Bewegen in het water op muziek gaat beter. De muziek heeft een duidelijke maat en die bepaalt de snelheid van de oefeningen. Er zijn oefeningen die speciaal gericht zijn op conditie (snelle muziek), maar ook op kracht (langzamere muziek). De krachtoefeningen gaan veelal gepaard met (lichtgewicht) halters aan handen en/of voeten. En het mooie van deze sport is dat je de intensiteit zelf kunt bepalen.

Variatie
Een les aquajogging is meer dan alleen lopen in het water. De lessen in 't Timpke zijn varriëren altijd. Alle spiergroepen komen aan bod, en elke les staat er weer wat anders op het programma

Regelmaat
Zoals bij alle vormen van lichaamstrainingen moet men niet te hard van stapel lopen. Aquajogging moet rustig opgebouwd worden en men moet het vooral regelmatig doen. In het begin is Aquajogging behoorlijk inspannend. Gedurende de lessen wordt het uithoudingsvermogen aanzienlijk vergroot.

Figuurverbetering
Wie er in de toekomst beter uit wil zien kan daar door Aquajogging best in slagen. Maar ook daarvoor moet dan wel regelmatig worden geoefend. De beste manier is om dan minstens twee keer per week te sporten of dit te combineren met een andere (intensieve) sport. Hierdoor verbranden de overtollige pondjes vet en wordt spierweefsel aangemaakt. Aquajogging in combinatie met een goed dieet kan je figuur aanzienlijk verbeteren.

Leuk om te weten!!
Bent u in het bezit van een geldige maandkaart voor het Aquajoggen? Dan mag u gratis recreatief zwemmen in 't Timpke. Tarieven Aquajogging 

Geschreven door Decorsign op zaterdag december 9, 2017

Permalink -

« Aqua gym tijden - Tarieven zwembad »